Politika privatnaosti

USLOVI / POLITIKA PRIVATNOSTI

Uslovi i odredbe / Politika privatnosti Kolačići Kolačići (ili kolačići pregledača), veb-svetionici i druge slične tehnologije: Kolačići su mali delići informacija koje naše veb lokacije postavljaju na čvrsti disk vašeg računara. Koristimo kolačiće da bismo, između ostalog, olakšali naše procese prijave; omogućavaju vam da personalizujete i čuvate svoja podešavanja; prikuplja informacije o upotrebi; odrediti našu ukupnu veličinu publike i promet; i pomozite nam da poboljšamo naše veb lokacije merenjem područja koja su od najvećeg interesa za korisnike. U ove kolačiće se ne stavljaju podaci koji mogu lično identifikovati. Kolačići mogu odražavati neidentifikovane demografske ili druge podatke povezane sa podacima koje ste nam dobrovoljno dostavili, npr. Vašu adresu e-pošte u heširanom, nečitkom obliku. Kolačić je mala datoteka sa slovima i brojevima koja se, ako se slažete, čuva u pregledaču ili na čvrstom disku računara kada posetite veb lokaciju. Nevsveek koristi kolačiće da bi vas razlikovao od ostalih korisnika, što vam pomaže da pružite dobro iskustvo kada pregledate našu veb stranicu, a takođe nam omogućava da poboljšamo našu veb stranicu. Nastavkom pregledavanja veb stranice, dajete nam svoj podrazumevani pristanak na upotrebu kolačića.

Koristimo sledeće kolačiće:

1. Osnovni kolačići. Ovi kolačići su potrebni za rad naše veb stranice, oni uključuju, na primer, kolačiće koji vam omogućavaju da se prijavite u sigurne delove naše veb stranice, koristite usluge pretplate ili e-obračuna.

2. Analitički kolačići / kolačići. Oni nam omogućavaju da prepoznamo i prebrojimo broj posetilaca i da vidimo kako se posetioci kreću po našoj veb lokaciji kada je koriste. To nam pomaže da poboljšamo način rada naše veb stranice, na primer, osiguravajući da korisnici lako pronađu ono što traže.

3. Kolačići usluga / funkcionalnosti. Oni nam mogu pomoći da upamtimo detalje o registraciji i prijavi, preferencije i da vas prepoznamo kada se vratite na našu veb stranicu i personalizujete sadržaj za vas, pozdrave vas imenom i upamte vaše preferencije (na primer, vaš izbor jezika ili regiona).

4. Kolačići ponašanja / ciljanja. Ovi kolačići su anonimni i ne mogu identifikovati pojedince. Oni beleže vaše posete našoj veb lokaciji, stranice koje posećujete i veze koje pratite. Koristićemo ove informacije da bismo našu veb stranicu i oglašavanje na njoj učinili relevantnijim za vaše interese. U ove svrhe takođe možemo podeliti ove podatke sa trećim licima.

Oglasi, sadržaj ili aplikacije nezavisnih proizvođača koji se prikazuju na našim veb lokacijama mogu takođe sadržati kolačiće same ili zajedno sa veb-svetionicima ili drugim tehnologijama za praćenje koje su postavile kompanije za oglašavanje na Internetu, oglasne mreže i usluge, dobavljači sadržaja, dobavljači aplikacija ili oglašavači. Podaci koje prikupljaju mogu biti povezani sa vašim ličnim podacima ili mogu prikupljati informacije, uključujući lične podatke, o vašim aktivnostima na mreži tokom vremena i na različitim veb lokacijama i drugim mrežnim uslugama. Oni mogu da koriste ove informacije da bi vam pružili oglašavanje zasnovano na interesovanjima (ponašanje u ponašanju) ili drugi ciljani sadržaj. Ne kontrolišemo tehnologije praćenja ovih trećih strana niti kako se one mogu koristiti. Posetioci naših veb lokacija treba da direktno provere politiku privatnosti odgovornog provajdera da bi videli da li i kako koristi ove tehnologije i kako možete da onemogućite primanje ciljanog oglašavanja od njih. (Pogledajte odeljak „Obaveštenje“ u nastavku za više informacija o oglasima nezavisnih proizvođača).

Možete da podesite pregledač na računaru da vas upozorava svaki put kada se kolačić šalje, blokira kolačiće nezavisnih proizvođača ili blokira sve kolačiće.

Međutim, blokiranjem svih kolačića možda nećete imati pristup određenim funkcijama na našim veb lokacijama.

Korišćenjem ove veb stranice pristajete na upotrebu kolačića.