Zagadjenje vazduha u kući može biti otklonjeno uz ova 4 saveta

Zagadjenje vazduha

Prekomerno zagadjenje vazduha u gradovima ima ozbiljan uticaj na naše zdravlje. Dosta vremena provodimo na otvorenom ali na žalost ne možemo izbeći zagađen vazduh.
Na sreću, ima dosta načina koji mogu pomoći u smanjenju zagađenja vazduha u našim kućama tako da možemo da se opustimo i oživimo naše telo za sledeći dan na otvorenom.
Evo nekoliko saveta koje treba razmotriti:

zagadjenje vazduha

1. Keramičke pločice

Keramičke pločice su najbolji način da se smanji efekat zagađenja kod kuće i stvori pozitivna atmosfera. Ne samo da izgledaju dobro, već se i veoma lako održavaju i pružaju svežinu uz minimalne troškove. One takođe vašem domu mogu dati potpuno novi izgled.

plocice za kupatilo
Keramičke pločice

2. Kućne biljke

Postoje neke vrste biljaka koje su efikasnije u prečišćavanju vazduha od drugih. Posetite vaš lokalni rasadnik i kupite nekoliko sadnica za bolje i zelenije okruženje u vašem domu. Ukrasne biljke će pored smanjenja zagađenja vazduha, dati toplinu vašem domu.

ukrasne biljke
Ukrasne biljke

3. Prečistači vazduha

Jonizator i prečistač vazduha treba imati ukoliko postoji velika količina zagađenja u vašem području ili ako u vašem domu postoje bolesnici sa respiratornim obolenjima. Prečistači vazduha ne samo da olakšavaju disanje pacijentima, već pogoduju zdravlju dece i starijih osoba. I ne samo njima, već će cela porodica uživati u prostoru gde je zagađenost vazduha smanjena.

Jonizator i prečistač vazduha
Jonizator i prečistač vazduha

4. Osveživači

Kada dišemo, naš nos se zagreva dok uvlačimo vazduh. Zvog povećanja zagađenja vazduha i suspendovanih čestica, postaje teško da se repiratorni trakt izbori sa toliko posla te dolazi do povećanja sluzi, a što izaziva nelagodnost i zagušenje. Veštačko ovlaživanje može pomoći da se poveća vlaznost vazduha. Jeftiniji način je da u prostoriju postavite posudu sa vodom koja će pomoći u vlaženju vazduha.

Dekoracija za kucu i kupatilo

5. Redovno čišćenje

Za smanjenje zagađenja vazduha u vašoj kući neophodno je ukloniti čestice prašine što je više moguće kako bi se i vazduh očistio. Redovno čišćenje prašine korišćenjem vlažne krpice i usisavanje tepiha, kreveta itd. Može u određenoj meri ukloniti čestice prašine. Redovno perite posteljinu, prekrivače i zavese kako biste izbegli akumulaciju prašine I tako smanjili zagađenja vazduha u vašoj kući.

ciscenje stanova
čišćenje
Scroll to Top