Renoviranje kupatila – nekoliko saveta pre početka

Renoviranje kupatila

Renoviranje kupatila, da li trenutno razmišljate o njemu a nedostaju vam ideje?

Renoviranje kupatila može biti veliki problem ukoliko se unapred niste dobro pripremili. Verujte postoji mnogo kreativnih rešenja, a da pri tome ne potrošite puno novca. Čak i neke male izmene mogu da doprinesu veliku razliku u celokupnom izgledu kupatila.

Kupatilski ormarići

Badella kupatilski nameštaj

Kupatilski ormarići će napraviti najveću razliku u vašem kupatilu. Ako je kupatilo staro,  možda je vreme da osvežite police i ormariće. Zamenite kupatilski nameštaj i police,  tako ćete dobiti efekat  vizuelno novog kupatila. Neke od najboljih opcija su korišćenje prirodnih materijala poput mermera, granita i kamena. Ovi materijali će vaše kupatilo učiniti luksuznim. Ukoliko vam je budžet ograničen, možete koristiti I materijale poput pločica ili drveta., kojima možete obložiti površine. Ovi materijali mogu učiniti da prostor izgleda sveže bez opterećenja kućnog budžeta. Zapamtite da ćete najbolji efekat dobiti sa izborom neutralnih boja.

Podovi za kupatilo

Veoma je važno posvetiti pažnju podu u kupatilu. Imitacija drveta pločice mogu vaše kupatilo pretvoriti iz loše dizajniranog u veoma privlačno. Zamena podnih pločica može vas možda spasiti od komletnog renoviranja. Kod izbora podova u kupatilu, nije bitno da samo izgledaju dobro, već i da se lako mogu održavati.

pločice imitacija drveta

Boja

Ukoliko nemate pločice koje su zalapljene od poda do plafona, predlog je nanošenje novog premaza boje koje  može da transformiše kupatilo.  Razmislite o novom premazu boje u svom kupatilu ako želite da izgleda bolje. Svetla boja je dobar izbor, jer će učiniti da kupatilo izgleda veće. Medjutim to nije neophodno,  možete izabrati neku neutralnu boju kaja će se slagati sa nekim elementima I učiniti dobar efekat.  Dobra ideja je da zidove obojite neutralnom bojom, a da plafon bude svetliji. Time dobijate efekat da je kupatilo više.

Detalji

Da biste vaše kupatilo upotpunili, možete ubaciti saksiju sa nekom  biljkom. Ne previše velikom,koja će postići da proctor bude prijatniji.  Saksije izaberite tako da se slažu sa elementima. Možete ih sami obojiti . Takodje sa odabirom sitnica poput čaša za četkuce, korpice za peškire, dozatori ,itd. Upotpunićete I ošvežiti kupatilo.