Police za kupatila – sve što treba da znate o njima

Police za kupatila su jedan od bitnih elemenata za odlaganje peškira, toalet papira, sredstava za higijenu i ostalih sitnica koje su neophodne.

Potrebno je obrati pažnju da police za kupatila ne zauzimaju previše mesta, a da im se ne uskraćuje funkcionalnost. Stoga pažljivo treba odrediti njihovu poziciju i pristupačnost.

police za kupatila konzolne
zidne police – ponuda klik na sliku

Oblici i materijali su raznovrsni na tržištu. U zavisnosti od vaših potreba možete odabrati onaj koji vam najviše odgovara.

Vrste polica za kupatila

Police za kupatila mogu se montirati na različite načine. U zavisnosti od tipa i materijala, svaka ima svoju prednost. Dele se na sledeće:

  1. Konzolne police za kupatila
  2. Stojeće police za kupatila
  3. Viseće police za kupatila
  4. Ugaone police za kupatila

POGLEDAJTE PONUDU POLICA ZA KUPATILO

Konzolne police za kupatila

Konzolne police za kupatila se najčešće montiraju na zid ili na neku drugu površinu. U zavisnosti od materijala i nosivosti, mogu se podesiti na odgovarajuću visinu.

konzolne police za kupatila
konzolne police za kupatila – proizvod pogledajte klikom na sliku

Sama montaža može zavisiti od tipa police za kupatila. Mogu se šrafiti  ili  zalepiti posebnim lepkom. Sve zavisi od njene namene.

Materijali  mogu biti  drvo, metal ili plastika. Najčešće se koriste za odlaganje peškira.

Stojeće police za kupatila ili vertikale

Stojeće police za kupatila mogu se pronaći u različitim dimenzijama. Zahtevaju poseban prostor za njihovo postavljanje, a takodje je bitno da mesto na kome se nalaze bude pristupačno, kako bi bile maksimalno iskorišćene.Takođe su veoma korisne za odlaganje pribora i sredstava za čišćenje .

police za kupatila stojece
Stojeće police za kupatila – klik na sliku da dođete do proizvoda

Ako se odlučite za  vertikalu, ona može biti idealno rešenje za odlaganje peškira. Stojeće police za kupatila mogu biti izrađene od finog lakiranog drveta ,medijapana ili metala.

Boje u kojima dolaze su veoma raznolike i jako su pristupačne na tržištu. Doprinose elegantnom i ursdnom izgledu kupatila.

Viseće police za kupatila

Viseće police za kupatila se najčešće kače na vrata ili drveni ram. Sve zavisi od materijala i namene. Kod ovih tipova posebno obraćamo pažnju na nosivost i materijal od koga su izrađene.

viseće police
viseće police za kupatilo

Ugaone police za kupatilo

Popularne su na mestima gde se nalaze kade i tuš kabine. Ukoliko se postave na te lokacije, tada ih koristimo za odlaganje kupki, sapuna i šampona.

ugaone police za kupatilo
Ugaone police za kupatilo – kliknite na sliku

Uglavnom su izrađene od inoksa, mada mogu se pronaći i plastične. Inoks police za kupatila imaju veću izdrživost i nosivost za razliku od plastičnih. Lake su za održavanje.

Popularna mesta za montažu

Iznad vrata

Ukoliko vam je kupatilo prepunjeno, a neophodan vam je dodatni prostor za odlaganje. Onda se može montirati konzolna polica iznad vrata. Naravno to podrazumeva da je visina između vrha vrata i plafona standardnih dimenzija.

konzolna polica za kupatilo iznad vrata
Konzolna polica za kupatilo iznad vrata

Ispod lavaboa

Ovo mesto je jako popularno. Ima odličnu pristupačnost za elemente kao što su šminke, puderi, vlažne maramice i drugo. Takođe se mogu postaviti rezervni peškiri.

ormaric polica
kliknite na sliku za ponudu ovog proizvoda

Iznad WC šolje

Postoje stojeće police koje se mogu postaviti uza zid, nalik merdevinama iznad  WC šolje ili veš mašine. Na njih takodje  možete odložiti razne sitnice, a zauzimaće vrlo malo mesta.

polica iznad wc šolje
Viseće police iznad wc šolje

Važna činjenica u opremanju policama za kupatila je da one zauzimaju što manje prostora, sa budu funkcionalne, i pristupačne. U zavisnosti od veličine Vašeg kupatila, opremićete ga odgovarajućim elementima. Nadamo se da smo vam olakšali i pomogli u Vašem odabiru polica za kupatilo.

 

 

Scroll to Top