Keramicke plocice za kupatilo – kako izabrati one prave

Plocice su pored osnovnih elemenata u kupatilu veoma važne. One  daju pečat kupatilu i treba ih pažljivo izabrati. Kažu da se u našoj zemlji plocice za kupatilo menjaju tek na svakih 20 do 30 godina. S toga još jednom ponavljamo da pažljivo razmislite o bojama , stilu,kao i o fug masi, jer ćete taj ambijent jako dugo gledati.

italijanske keramicke plocice za klupatilo
Keramicke pločice za kupatilo

Bilo da su podne ili zidne plocice,  male ili velike one mogu svojom bojom i formatima povećati ili smanjiti kupatilo.

Plocice za kupatilo

Obično nam dizajneri predlažu da u mala kupatila stavimo plocice svetlijih tonova i ne prevelikih formata dok kod velikih kupatila možemo koristiti veće formate,tamnije boje i razne vrste velikih dekora.

Za mala kupatila, osim svetlih tonova u tuš kabinu mogu se postaviti i za nijansu tamnije plocice. Najčešće su iz iste serije ili u vidu mozaik plocica i dekora. Kupatilo će zbog toga imati lzksuzniji i čistiji izgled.

keramicke mozaik pločice za kupatilo
Mozaik pločice

Takodje, na tržištu se może naći veliki izbor dekora, listela i mozaik plocica. U celokupnom sklopu to može oplemeniti prostor.

Kod boje fug mase treba veoma voditi računa da se ne razlikuje puno od boje osnovnih plocica, jer sa velikim odstupanjem možete dobiti potpuno suprotan efekat. Boja se bira da bude u istoj ili sličnoj nijansi. Osim toga, fug masa može prikriti neke sitne greške kod lepljenja, na primer ako pločica ostane malo ukoso zalepljena i slično.

Podne plocice imitacija drveta cene - plocice za kupatilo
Podne pločice imitacija drveta

Podne pločice za kupatilo se biraju u istoj ili nešto tamnijoj nijansi. Najbolje je da budu iz iste serije, ali može i od drugog proizvođača. U poslednje vreme veoma su popularne podne plocice imitacija drveta. Veoma verno odaju utisak kao da je na podu pravi drveni pod.

Na tržištu je veoma veliki izbor pločica za kupatilo različitih proizvođača, od domaćih do svetskih. Plocice cene su različite, od onih koje su u drugoj, trećoj ili komercijalnoj klasi, do onih čiji kvadrat košta i više desetina eura.

Shodno tome, svako može pronaći pločice za kupatilo koje mu se dopadaju. Prema tome, na taj način će opremiti svoje kupatilo iz snova.

Scroll to Top