Paravani za kade – sprečite poplavu u kupatilu posle kupanja

Paravani za kade uvod

Koliko puta ste imali problem da nakon kupanja, Vaše kupatilo bude preplavljeno vodom? Često zar ne? Kroz ovaj tekst ćemo vam pojasniti kako sprečiti izlivanje vode iz kade. Paravani za kade su najbolje rešenje za ovaj problem. Pojasnićemo koje su njihove prednosti i razlozi za kupovinu.

paravani za kade
Paravani za kade

Paravani za kade su bolja i modernija rešenja od tuš zavesa. Dolaze u različitim dimenzijama i oblicima, tako da se mogu lepo uklopiti u izgled i dizajn vašeg kupatila. U naradnom tekstu  ćemo ih upoznati i razjasniti zbog čega su popularni.

Kupatilce je ovde da vam pojasni sve o paravanima za kade i kako možete uneti moderan hotelski stil u vaše kupatilo. Pričaćemo o njihovoj popularnosti, montaži i kako mogu doprineti izgledu i veličini kupatila.

Paravani za kade, šta su?

Zavese za tuš kabinu jesu korisne i znatno jeftinije, ali ukoliko želite uneti malo više stila i efektivnosti, onda su paravani za kade definitivno pravo rešenje. Iako imaju istu namenu (sprečavanje prskanja i poplave), oni to rade na dosta prefinjeniji način. Paravani za kade su velika staklena ploča koja se fiksira za zid (keramičke pločice) i ivicu vaše kade.

paravan za kadu
Paravan za kadu – vrata

Po našem ukusu su lepši, efikasniji i praktičniji za čišćenje od običnih tuš zavesa. Tuš zavese nakon dužeg korišćenja skupljaju buđ. Deffinitivno najbolje rešenje za sprečavanje izlivanja vode po kupatilu su paravani za kade i dele se na nekoliko vrsta.

Paravani za kade sa zaobljenom ivicom

Ovi paravani mogu imati zaobljenu ivicu na kraju ili su celi lučni. Izgledaju sjajno u savremenim kupatilima, pridodaju minimalistički stil i posebno su dobri ukoliko ih dopunite sa nekom galanterijom.

Model iz ponude:

Schulte D1650

paravani za kade sa zaobljenom ivicom
Schulte D1650 paravan za kadu sa zaobljenom ivicom

⭐Paravan u dimenzijama 80 cm (širina) k 140 cm (visina)
⭐Preklopni paravan za kadu od pravog stakla od 5 mm (ESG) za postavljanje na kadu
⭐Može se montirati sa zaustavljanjem levo i desno (desno = unutrašnja dekoracija)
⭐Robusna zidna veza od visokokvalitetnog aluminijuma u ​​boji aluminijuma
⭐Zid zaštitnika od prskanja koji se sastoji od pokretnog elementa. Može se nagnuti za 180 ° u zidnom spoju

POGLEDAJTE PONUDU OPŠIRNIJE

Preklopni paravani za kade

Ovi paravani su odlični ukoliko vam je neophodan dodatni prostor ili pristup pri ulasku i izlasku. Takođe se veoma lako održavaju. Obično imaju hromirane profile koji se pričvršćuju za staklene panele i okna. Dolaze u različitim modelima i dimenzijama.

Nekoliko dostupnih modela:

Meikoers

Meykoers paravan za kadu
Meikoers preklopni paravan za kadu

⭐Veličina tuša (ŠkV): 1200-1210mm k 1400mm; Preklopna vrata se otvaraju prema unutra i spolja, mogu se okretati za 180 ° na obe strane, mogu se potpuno preklopiti uza zid, idealno za mala kupatila.
⭐ Pregrada za tuširanje izrađena od čvrstog kliznog sigurnosnog stakla od 6 mm (ESG) testiranog prema DIN EN 12150 / CE; Nano-premaz sa obe strane: protiv naslaga kamenca i prljavštine
⭐ Preklopni zid kade sa funkcijom podizanja / spuštanja za lako otvaranje i duži radni vek; Kvalitetni aluminijumski profili, sjajni hromirani. (Pažnja: pripazite da su dodaci pravilno umetnuti kako biste postigli funkciju podizanja / spuštanja i savršenu nepropusnost.)
⭐ Jednostavna montaža čak i bez specijalnog znanja, može se montirati s desne ili leve strane; Korisnička služba u roku od 24 sata / 3 godine garancije.

POGLEDAJTE PONUDU OPŠIRNIJE

Schulte Well

paravani za kade preklopni
Schulte Well preklopni paravan za kadu

⭐Pregrada za tuš u dimenzijama 129 cm (širina) k 140 cm (visina) + bočni zid za kadu dubine od 68 do 71 cm
⭐Preklopni paravan za kupatilo od 2,4 mm mekog plastičnog stakla (dekor suza) za postavljanje na kadu
⭐Može se montirati sa graničnikom levo i desno
⭐Zid za zaštitu od prskanja sastoji se od tri pokretna elementa i fiksnog bočnog zida pod pravim uglom. Može se okretati za 180 ° na uglovnom priključku, svaki dodatni element se može preklopiti za 180 ° poput harmonike
⭐Lako sklapanje sa ilustrovanim uputstvima za montažu, nije potrebno specijalno znanje

POGLEDAJTE PONUDU OPŠIRNIJE

Pravougaoni paravani za kadu

Najčešći model i oblik sa kojim se susrećemo. Pravougaoni paravani za kadu donose moderan stil u vaše kupatilo. Savršeno se uklapaju u ambijent sa pravolinijskim elementima, koje mogu imati galanterija i pločice za kupatilo.

Neki od modela iz ponude:

Schulte Berlin Dark

pravougaoni paravani za kadu
Schulte Berlin Dark pravougaoni paravan za kadu

⭐Preklopni zid kade: Zaštitno staklo debljine 5 mm (ESG) za optimalnu zaštitu od prskanja prilikom tuširanja u vašem kupatilu.Visok i izdržljiv kvalitet Proizvedeno u Nemačkoj
⭐Lako sklapanje: detaljna i ilustrovana uputstva za sastavljanje čine sastavljanje ove pregrade dečjom igrom. Kompenzacija zida od 10 mm omogućava ugradnju čak i na kosim zidovima
⭐Može se fleksibilno koristiti: nastavak za kadu može se pričvrstiti levo ili desno
⭐Savršena zamena: staklena pregrada kao zamena za vašu tuš zavesu ili zavesu. Stakleni zid za kadu kao alternativa tušu ili tuš kabini

POGLEDAJTE PONUDU OPŠIRNIJE

Schulte Berlin

Schulte Berlin providni pravougaoni paravan za kadu
Schulte Berlin providni pravougaoni paravan za kadu

POGLEDAJTE PONUDU OPŠIRNIJE

Klizni paravani za kupatilo

Klizni paravani za kupatilo pored svog sjajnog izgleda su i veoma praktični. Odličan su dodatak za kupatilo, jer jedan ili više paravana otvaraju prostor za ulazak ili izlazak, a i olakšava čišćenje. Mogu biti od kaljenog stakla ili plastike.

Izdvajamo iz ponude:

Doze

Doze paravan za kadu klizni
Doze klizni paravan za kadu

⭐Izuzetno visok sa 150 cm
⭐Izuzetno čvrsto kaljeno sigurnosno staklo od 6 mm (ojačano sigurnosno staklo prema DIN-EN12150) za siguran osećaj tuširanja i čvrsto stajanje.
⭐Obložena staklena površina za lako čišćenje.
⭐Staklo bez okvira.
⭐Kvalitetni aluminijumski profili.

POGLEDAJTE PONUDU OPŠIRNIJE

Paravani za kadu – saveti za kupovinu

Pošto su popularan izbor za kupovinu, moraju se uzeti u obzir: dimenzije, estetika i pristupačnost.

Da li će vam montaža ići direktno na zid ili vam je potrebno dodatno rešenje za montiranje i na ivicu kade? Da li imate dovoljno mesta za bezbedan ulazak ili izlazak? Jedna su od najčešćih pitanja.

Estetika

Iako je izgled i stil univerzalan za većinu modela i oblika, male varijacije u dizajnu mogu doprineti značajan uticaj na izgled kupatila.

Najpopularniji estetski modeli su pravougaoni modeli paravana za kadu. Imaju elegantan pravolinijski stil koji je izuzetno popularan i lepog izgleda. Veoma se lepo slaže sa ostalim elementima u kupatilu.

paravani za kadu diplon
Diplon paravan za kadu BP2801

Paravani sa zaobljenom ivicom najviše privlače pažnju jer se u prvi plan ističe estetski izgled kupatila. Više je prikladan za kupatila sa oblijim ivicama i suptilnijeg izgleda.

Pristupačnost

Dužina je pre svega glavni faktor i treba da se razlikuje u zavisnosti od vaših zahteva. Ukoliko imate veliko kupatilo ili je mlaz tuša jači, širi paravan igra veću ulogu u smanjenju izlivanja vode. Kod manjih kupatila je obrnuti slučaj.

Paravani koji nude načine otvaranja, zatvaranja ili preklapanja, čine pristupačnost i čišćenje mnogo lakšim. Svakako preporučujemo modele kao što su klizni i preklopni paravani.

Scroll to Top