Mala kupatila – kako ih uz nekoliko saveta opremiti?

mala kupatila raspored

Mala kupatila uvod i savet

kupatila mala
Mala kupatila ideje

Imate mali stan ili garsonjeru, a kupatilo, uh…minijaturno. Kako najbolje iskoristiti prostor večito je pitanje za dizajnere. Pokušaćemo da vam damo par saveta kako da najbolje iskoristite prostor, a da pri tome mala kupatila dođu do izražaja.

Podne pločice

plocice za mala kupatila
Keramičke ili granitne podne pločice za mala kupatila

Koristite iste pločice koje su u prostoru ispred kupatila i unutar kupatila. Na taj način nema prelaza niti praga izmedju ove dve prostorije . Samim tim ćete vizuelno produbiti prostor. Kod odabira možete se opredeliti za keramičke ili granitne pločice. Granitne plocice su dosta popularne kod italijanskih i španskih brendova. Domaći proizvođači takođe proizvode granitne, ali su mnogo brojnije keramicke plocice. Sve u svemu, bilo koji model da odaberete, vodite računa o stilskom poklapanju.

Klizna vrata za kupatilo

vrata za kupatilo cena
Klizna vrata za kupatilo

Klizna vrata za kupatilo mogu se samostalno napraviti ili kupiti, sve je do budžeta ili kreativnosti korisnika. Ona svojom kompaktnošću, sprečiće gubitak prostora pri ulasku i izlasku u kupatilo. Mogu se ofarbati nekom živom bojom ili ostaviti u prirodnoj boji drveta, sve u zavisnosti od stila celog životnog prostora. Vrata za kupatilo doprinose veliki stilski dodatak. Stoga obratite pažnju da vaša vrata za kupatilo budu jedan od glavnih elemenata prilikom opremanja.

Odabir velikih ogledala za kupatilo

Ogledala za kupatilo cena
Ogledala za kupatila

Velika ogledala za kupatilo će vizuelno povećati vaš mali prostor. Možete ih montirati iznad lavaboa u širinu ili koliko god imate prostora. Takodje, možete postaviti i dva elipsasta ogledala jedno pored drugog, takodje iznad lavaboa. Duža polica ispod ogledala daće vašem kupatilu poseban utisak. Na policu možete postaviti sitnice poput krema, tufera, četkica za zube, pribora za brijanje. Sve to naravno doprinosi izgledu. Svetlost treba diskretno da se odbija od ogledala. Lampa može biti iznad njega. Tako dobijate utisak da je kupatilo veće.

Emke Led tač ogledala sa rasvetom
Sjajna ponuda ogledalo sa rasvetom kliknite na sliku ili link

SJAJNA PONUDA OGLEDALO SA RASVETOM NA DODIR

Nemojte blokirati prozor za kupatilo

prozor za malo kupatilo
Prozor za kupatilo

Ako na tom mestu treba da bude tuš kabina, najbolje je da bude od prozirnog kaljenog stakla. Na taj način prozor propušta najviše svetlosti i obasjava ostali prostor kupatila. Samim tim kupatilo će na prvi pogled izledati veće. Prozirna stakla mogu biti jednodelna ili dvodelna. Jednodelno staklo se naziva tuš stena, dvodelno – tuš paravan.

Zavese za kupatilo

Tus zavesa
Zavese za kupatilo

Zavese za kupatilo su veoma praktično i jeftino rešenje. Izbor dezena je veoma veliki. Možete da izaberete tus zavesu koja podseća na draperiju koju možete prikačiti sa jedne strane nekom vrpcom ili kanapom. Na taj način vizuelno pravite dodatni prostor u vidu još jednog dela u kupatilu.

Nadamo se da će vam neki od ovih predloga pomoći da maksimalno iskoristite prostor.