Lavabo za kupatilo – saveti za renoviranje kupatila

lavabo za kupatilo Geberit Selnova

Lavabo za kupatilo

Lavabo za kupatilo je ključni element kada dodje trenutak za renoviranje kupatila ili makar osvežavanje njegovog izgleda. Naravno, izbor lavaboa, kao centralnog dela kupatila je veoma bitan, jer se najčešće koristi.

Danas na tržištu postoji mnogo različitih opcija.
Lavabo pre svega treba da bude funkcionalan i od kvalitetnog materijala.

U zavisnosti od montaže, nudi se nekoliko vrsta lavaboa:

Ugradni lavaboi idu u sklopu sa ormarićem, nadgradni na ploču ili ormarić, ili klasični konzolni koji se kače na zid. Stojeći lavaboi se polažu na zemlju.

U zavisnosti od materijala, možemo naći lavaboe izradjene od porcelana, keramike ili tzv. veštačkog mermera. Naravno, najbolji su porcelanski, jer su otporni na upijanje vode, lomove i ima finu glazuru i belinu.

Nadgradni lavaboi su praktični, jer idu na ormarić ili ploču. Baterija može biti visoka, ako lavabo nema rupu i ide iz ploče, ili iz lavaboa ako model ima rupu na sebi. Takođe su dosta praktični za upotrebu u kafićima i restoranima. Ormarići mogu korisno poslužiti za ostavu elemenata koji su neophodni za održavanje higijene i.

U zadnje vreme se u modu vraćaju i stojeći lavaboi, koji kupatilu daju poseban utisak. Veoma su elegantnog dizajna i Vašem kupatilu donose novu dimenziju izgleda. Luksuzni i moderni dizajn učiniće Vaše kupatilo besprekornim. Ovi modeli su takođe jako popularni u ugostiteljskim objektima kako bi korisnicima doprineli osećaj prijatnosti.

lavabo za kupatilo stojeći
lavabo za kupatilo stojeći

Prednosti nadgradnih lavaboa su :

• Laki za montažu,
• Neobičnih oblika, te kupatilu daju moderan izgled,
• Izrada ormarića ili ploče po vašoj želji

Naravno, na tržištu ima i dosta modela konzolnih lavaboa, koji su uglavnom klasičnog oblika, ispod kojih se montira stub ili maska kako bi zakolonili sifon.

Ukoliko se opredelite za metalni sifon može se izbeći montaža stuba ili maske. Sifon deluje otmenije, pa samim tim će i centralni deo kupatila delovati tako.