Kupatilski namestaj – saveti i opremanje kupatila

namestaj za kupatilo - kupatilski namestaj

Kupatilski namestaj novi, vašem kupatilu može dati potpuno novi izgled.

badella kupatilski namestaj
Badella namestaj za kupatilo SMILE 100 D3 C1

Na tržištu postoji veliki izbor modela, boja i stilova izradjenih od različitih materijala u više cenovnih kategorija.

Ukoliko želite da vaše kupatilo ostavi upečatljiv utisak, možete eksperimentisati sa bojama koje će biti u kontrastu sa pločicama. Pri tome vodite računa da nameštaj za kupatilo mnogo ne odstupa od stila ostalih elemenata u kupatilu.

vitrine za kupatilo
Vitrine za kupatilo

Važno je da materijal od koga je kupatilski namestaj naprevljen bude kvalitetan. To podrazumeva da je korpus izradjen od medijapana. Ukoliko je izrada od iverice, postoji mogućnost da kupatilski namestaj brzo propadne (nabubri) zbog velikog prisustva vlage u kupatilu.

Novi trendovi predlažu čak i kombinaciju materijala kao što su metal, drvo, staklo, kanap…Jedan od takvih prikazan je na slici.

drveni namestaj za kupatilo
Kupatilski namestaj Badella

Kupatilski namestaj tipovi:

Konzolni ormarić sa lavaboom

Ovaj tip ormarića kači se na zid i sve je popularniji. Može biti sa fiokom ili vratancima. Lavabo može biti nadgradni ili ugradni. Na tržištu se mogu naći ormarići koji su veoma malih dimenzija, pa su zgodni za malo kupatilo.

namestaj za mala kupatila
Namštaj za mala kupatila

Stojeći ormarić sa lavaboom

Ovo je uglavnom klasičan model ormarića sa nogicama. Radi se u više dimenzija, ali je pogodniji nego konzolni ormaric za kupatilo kada su u pitanju veće dimenzije.

Ormarić sa ogledalom

Ogledalo se kači iznad lavaboa i treba da prati dimenziju donjeg elementa.  Često modeli ogledala za kupatilo imaju i osvetljenje i prekidač za struju. Može biti sa policama ili vratancima. Praktičan je jer se može odložiti dosta sitnica koje su u svakodnevnoj upotrebi.

ormari sa ogledalom
Ormaric sa ogledalom

Verikale i komode

Veoma su praktični i zauzimaju malo prostora. U njh možete smestiti peškire kao i hemijska sredstva za održavanje kupatila. Neki modeli poseduju i korpu za veš, tako da mogu uštedeti dosta prostora.

Vertikale se mogu naći, pored stojećih i konzolne. One deluju inovativno i mogu kupatilu u kombinaciji sa konzolnim ormarićem dati moderan izgled.

Za koji kog model da se odlučite,  nećete pogrešiti, jer osim toga što ćete mnoge hemikalije i sitnice skloniti , oplemićete prostor i učiniti ga lepšim.