Klizna vrata za kupatilo kao novi trend pri uštedi prostora

klizna vrata za kupatilo

Ako ste nekada obratili pažnju na kupatila koja su popularna u inostranstvu i način na koji su opremljena. Možete primetiti da se klizna vrata za kupatilo dosta primenjuju kako bi se pridobilo znatno na prostoru.

Staklena klizna vrata za kupatilo
Staklena klizna vrata ya kupatilo ponuda link unutar slike

POGLEDAJTE PONUDU OVDE

Samim tim kupatilo dobija i novi izgled i osećaj lagodnosti. Zbog toga potražnja kliznih vrata za kupatilo se znatno povećala.  Dostupnost što se tiče materijala je raznovrsna, mogu biti jednokrilna ili dvokrilna klizna vrata. Njihovo implementiranje zavisi od veličine Vašeg kupatila. U ovom tekstu ćemo se pozabaviti najviše njihovim materijalom. Jedan tip se posebno izdvaja zbog popularnosti i elegancije.

Staklena klizna vrata

Klizna vrata za kupatilo izrađena od kaljenog stakla doprinose moderan izgled vašem domu. Mogu doprineti eleganciji prostoriji, bez dodatnog uklanjanja svetlosti ili funkcionalnosti. Čak i samostalno možete koristiti metode dekoracije za dodatno usklađivanje sa prostorom. Na staklena klizna vrata za kupatilo možete lepiti folije ili ih bojiti posebnim bojama koje su posebno namenjene za to. Ove metode mogu pretvoriti Vaša stakena klizna vrata za kupatilo u pravo umetničko delo.

Staklena klizna vrata za kupatilo frost
Neprovidna staklena klizna vrata za kupatilo frost. Ponuda link unutar slike

Praktičnost kliznih vrata

Što se tiče funkcionalnosti klizna vrata imaju mnoštvo prednosti u odnosu na tradicionalna vrata. Za razliku od njih stoje u ravni sa zidom i zavisno od tipa mogu se montirati bez donje lajsne. Na taj način izbegavavaju se suvišni pragovi za ulazak u kupatilo.

Veoma su laka i praktična za upotrebu i šire pregled između prostorija. Većina ima implementiran sistem za sporo zatvaranje, što naravno produžuje sam vek trajanja kliznih vrata za kupatilo i uklanja buku.

Drvena klizna vrata za kupatilo
Primer kliznih vrata za kupatilo

Ukoliko u vašem domu ima mlađih ukućana i smatrate da su staklena klizna vrata nesigurna, onda se možete opredeliti za drugi tip izrade. Isto kao i staklena vrata, možete izabrati nekoliko modela čiji bi dekorativni element upotpunio svojim izgledom Vaše kupatilo.

Drvena klizna vrata

Ako je vaše kupatilo ima keramičke plocice sa imitacijom drveta, u zavisnosti boje možete izabrati drvena vrata u istoj nijansi. Na tržištu postoji veliki izbor dezena i oblika drvenih kliznih vrata. Kao što je proizvod na slici ispod.

Klizna vrata od drveta
Iova drvena klizna vrata – link proizvoda unutar slike ili u naslovu ispod

PONUDA DRVENIH KLIZNIH VRATA ZA KUPATILO

Drvena klizna vrata za kupatilo imaju veću sigurniju vrednost i dosta su lakša od staklenih, a imaju jednaku namenu. Drvena klizna vrata za kupatilo prostoriji donose prirodniji izgled i odlično se uklapaju sa kupatilskim nameštajem.

drvena vrata

Možete izabrati modele koji u svom sastavu imaju izrađene i police. To vas takođe može podstaći da uklonite neki od suvišnih visećih elemenata ili nepotrebni kupatilski nameštaj. Oni vam samo mogu bespotrebno zauzimati prostor.

Naravno, rezervni delovi u slučaju kvara su veoma dostupni na tržištu i možete ih lako pronaći.

Rezervni delovi
Link ponude rezervnih delova – klik na sliku

Pored drvenih i staklenih kliznih vrata, postoje i modeli koji su izrađeni od kompozita i plastike, mada sve je stvar ukusa, luksuza i izbora. Svakako uvek se posebna pažnja obraća odnosu cene i kvaliteta. Ukoliko želite funkcionalnost izabraćete kompozit, a u drugu ruku ako vas interesuje luksuz i kvalitet, onda su drvena ili staklena opcija ipak za vas.