Tus kabine i paravani – Kakve vrste postoje i kako izabrati prave

Tus kabine i paravani

Vaša stara tus kabina je već dotrajala i vreme je da je zamenite novom, ili renovirate kupatilo, u svakom slučaju treba napraviti pametan izbor.

tus kabine za kupatilo
Tus kabine za kupatilo

Prvenstveno se tuš kabine biraju u zavisnosti od veličine kupatila i mesta koje ona zauzima u njemu.

tus kabine
tus kabina po sjajnoj ceni kliknite na sliku ili link

I Feel® Tus kabina sa slike iznad

Ona može biti u kompletu sa akrilnom ili metalnom tuš kadicom, ali se u zadnje vreme ljudi sve češće odlučuju da kabinu postave direktno na pod.

Za ovakav način postavljanja veoma je bitno uraditi dobro hidroizolaciju. Na tržištu ima različitih smesa za hidroizolaciju i sva su podjednako dobra. Najčešće će majstor koji vam radi dati preporuku za koji brend da se odlučite.

tus kabine i tus paravani za kupatilo
Tuš kabina i tuš paravani

Za odvod vode iz kabine,  najčešće se koristi tus kanalica, koja osim što omogućava dobar odvod, daje  luksuzan  izgled tus kabine.  Danas postoji veliki izbor tus kanalica, od jednostavnih koje su povoljnije, do onih koje su obogaćene dizajnerskim rešenjima, samočišćenjem, itd ..čije su cene znatno više.

Tuš stene

U poslednje vreme veoma su tražene takozvane tuš stene ili walk in paravani.

tus stene su walk in paravani za kupatilo
Tus stena paravan za kupatilo

Popularnost  stiču jer  izgledaju minimalistički pa zgodne su za mala kupatila jer ga čine  prostranijim.  Osim toga, ulazak i izlazak je jednostavan, bez otvaranja i zatvaranja vrata.

Održavanje je mnogo jednostavnije, jer nema puno okova i nedostupnih površina poput žlebova na lajsni. Idealne su za sve veličine kupatila i veoma su funkcionalne i moderne. Vašem kupatilu će dati moderan  i svež izgled.

tus paravani cene
Tuš paravani providno i frost staklo

Takodje, občne tus kabine ne gube na popularnosti. Mogu se naći u različitim dimenzijama, od polukružnih do pravougaonih. U kompletu sa poludubokom ili plitkom kadicom. Proizvodjači se trude da svojom cenom i dizajnom privuku kupce.

Debljine stakla mogu biti od 4 do 8mm i to naviše utiče na cenu proizvoda.
Sama površina stakla može biti providna i mat. U poslednje vreme možete kupiti kabinu sa nano premazom. Kod ovih kabina se manje zadržava kamenac, pa je mnogo lakše održavanje iste.