Lavabo za kupatilo – kako izabrati onaj pravi

lavabo za kupatilo

Lavabo – Izbor pravog umivaonika u kupatilu nije tako jednostavan kao što mislite, pogotovu što je na tržištu mnogo stilova i veličina. Pre svega, treba da razmotrite kakav je prostor koji opremate – da li se radi o glavnom kupatilu ili toaletu? Takođe morate uzeti u obzir i raspoloživ prostor. Evo par saveta za praktičnu kupovinu lavaboa.

Koliko je prostora na raspolaganju za lavabo koji kupujete?

Potrebno je da tačno izmerite prostor i uverite se da je sve precizno urađeno.Pre odabira novog lavaboa, važno je razmisliti o tome kako će se koristiti.

Ako je lavabo predviđen za manji toalet, verovatno će se koristiti samo za pranje ruku, što znači da možete odabrati mali i plići lavabo.

Ako je u vašem kupatilu ograničen prostor za skladištenje, onda možete izabrati ormarić sa lavaboom, tako da možete odložiti sve što vam je potrebno u ormarić.

Ako imate dovoljno prostora na raspolaganju, onda imate veliki izbor veličina i dizajna. Lavaboi koji su veći i dublji će vam omogućiti da operete kosu ili iskoristite da neki komad veša ručno operete.

S obzirom na ogroman izbor lavaboa na tržištu, nećete imati problema da nađete savršen model, prilagođen veličini i stilu kupatila.

Koje vrste lavaboa su dostupne?

Pre donošenja odluke o stilu lavaboa koji želite da kupite, bilo da je to moderno ili tradicionalno, razmislite o tipu kupatila koje opremate.

Klasičan tip

Najpopularniji umivaonik jeste sa postoljem a on se lako montira. Postoji niz stilova i veličina. Na raspolaganju su dve opcije – sa stubom i polustubom. Stub se oslanja na pod na kojem se lavabo nalazi a on se šrafi u zid. Ovaj tip pruža odličan način da sakrijete sifon i cevi. Stub omogućava veći i teži lavabo, i stoga je idealna opcija za porodično kupatilo. Lavabo sa stubom je tip koji se najlakše uklapa u prostor.

Lavabo sa polu stubom

Montira se na zid i može da sakrije sifon. Pošto stub ne stiže do poda, pruža iluziju većeg prostora, što čini da vaše malo kupatilo izgleda veće i lakše za čišćenje. Ako izaberete ovu vrstu lavaboa, morate biti sigurni da je zid dovoljno jak da podrži njegovu težinu.

Zidni lavabo

Ovaj umivaonik je odlična opcija za mala kupatila, i može se montirati na željenu visinu. Budući da je sifon vidljiv, možda ćete želeti da postavite hromirani a ne plastični i postignete lepši izgled.

Ugaoni lavabo

Ako imate malo kupatilo ili opremate mali toalet, onda ćete možda želeti da se odlučite za uglaoni lavabo. Ovakav stil pomaže da se što bolje iskoristi prostor koji bi u suprotnom mogao biti zgubljen. Ovde takođe postoji opcija da odaberete hromirani sifon i postignete lepši izgled.

Ugradni lavabo

Ovakav tip lavaboa ugrađuje se u ormariće i može biti različitih dimenzija i oblika. Naročito su popularni lavaboi ravnih ivica pa ne zauzimaju višak prostora.

Nadgradni lavabo

Za elegantan i savremeni izgled, nadgradni lavabo je savršen. Ova vrsta lavaboa, kako sam naziv kaže, dizajniran je tako da se postavlja na postolje ili ormarić i leži na njemu. Mnogi nadgradni lavaboi ne sadrže otvore za slavinu, tako da ćete morati da izaberete slavinu sa visokim telom.