Dekoracija za kupatilo – veliki efekat sa malo truda

Galanterija i dekoracija za kupatilo

Dekoracija za kupatilo podrazumeva detalje koji će osvežiti prostor.

Reč je o različitim rešenjima koja imaju za cilj da pored estetskog, treba da budu praktična. U dekoraciju za kupatilo spadaju:

ogledala za kupatilo;

držači za sapun;

zavese za kupatilo;

držači za peškire i bade mantile;

keramičke posude za kozmetiku;

kante za smeće i još mnogo toga.

Izrada je od od različitih materijala. Staklo, plastika, drvo, i ostalih tipova kompozita. Izbor je veoma veliki i dostupan u različitim stilovima. Od klasičnog do veoma modernog i elegantnog dizajna.

galanterija za kupatilo

Svoj stil možete uklopiti sa peškirima u različitim veličinama i bojama koje prate boje kupatila.

Samostalna dekoracija

Dekoracija za kupatilo ne mora biti skupa. Možete i sami nešto napraviti. Na primer, u manju staklenu teglu ubacite stare dugmiće, perle ili sitne kamenčiće koje ste nekada davno doneli sa mora i sa kojima ionako ne znate šta da radite. Popunite teglu malo manje od polovine i možete je koristiti kao posudu za četkice za zube, tako što ćete četkice ubosti u kamenčiće. Veoma interesantno i praktično rešenje koje će biti unikatno za Vaše kupatilo.

Dekoracija za kupoatilo

Staru pletenu korpu sa velikom drškom, možete pretvoriti u držač rolo papira sa skladištem tako što ćete donji deo korpe koristiti za neotpakovan toalet papir, a dršku isecite na pola i koristite za rolo papir koji je u upotrebi. Kada presečete dršku, lagano je rastavite i uvucite rolnu sa jedne i druge strane. Da papir ne bi klizao niz dršku, sa obe strane zakačite po malu štipaljku ili pričvrstite neke alke. Tako dobijeno rešenje je veoma praktično, jer kod običnog držača rolo papira, nema skladišta za neotpakovane rolne koje često ne znamo gde da stavimo.

Daćemo vam još jedan predlog. Pletene četvrtaste korpice možete okačiti na zid. Koprice zakačite tako da dno korpe bude uz zid, a ogradica će biti polica. Ako je korpa većih dimenzija ili okrugla, kroz sredinu postavite daščicu koja će zapreminu korpice podeliti na pola. Na taj način ćete dobiti interesantnu malu policu u dva reda u koju možete odložiti razne sitnice poput kozmetike i slično.

Još ideja za dekoraciju možete pogledati ovde.

Napomena:

Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost.