Ciscenje kupatila – Mali kućni saveti i trikovi za održavanje kupatila

Ciscenje kupatila, tema o kojoj ćemo se u ovom tekstu pozabaviti. Saveti koja prirodna sredstva možete da koristite za održavanje i ciscenje kupatila.

oprema za ciscenje kupatila i odrzavanje
Sredstva za ciscenje kupatila

Svima je poznato da najviše bakterija ima upravo tamo gde održavamo ličnu higijenu, u kupatilu.

Recimo kada pustimo vodu nakon velike nužde, veliki broj bakterija zajedno sa sićušnim kapima dospeva na druge elemente i stvari u kupatilu. Tako se mogu naći na četkama za kosu, četkicama za zube itd. Zato je prvi savet je spuštanje daske za wc solju pre puštanja vode. Tako ćemo u prvom momentu smanjiti broj bakterija u kupatilu.

Za borbu protiv njih koristimo razna hemijska sredstva. Ta sredstva koliko su dobra, toliko su i štetna jer mogu oštetiti površinske elemente baterije i sanitarije.

ciscenje slavine i ciscenje kamenca
ciscenje slavine

Zbog toga savetujemo prirodna sredstva koja imaju odlične rezultate.

Praktični saveti za ciscenje kupatila:

U flašicu sa raspršivačem u jednakom odnosu pomešati sirće, deterdžent za sudove i toplu vodu.Naprskati sanitarije i plocice i ostaviti da deluje 15-ak mimuta. Nakon toga dobro istrljati sundjerom i isprati toplom vodom.

Primetićete da će vaše kupatilo zablistati novim sjajem.U flašicu sa raspršivačem rastopiti 5 kesica limuntusa u toploj vodi. Ovo sredstvo je odlično za održavanje staklene tuš kabine, staklenih lavaboa i galanterije u kupatilu.

Postupak je isti, naprskati i pustiti da delije 10 do 15 minuta. Nakon toga istrljati sundjerom i isprati toplom vodom.  Ovo sredstvo odlično skida kamemac i površine nakon čišćenja ovim sredstvom su kao nove.

Ako vam je potrebno abrazivno sredstvo za skidanje težih mrlja možete napraviti pastu od mešavine sode bikarbone i vode. Umočiti sundjer u napravljenu mešavinu i sa njim istrljati celu površinu.Nakon toga, površinu isprati toplom vodom. Primetićete da je površina ponovo sjajna.

ciscenje kupatila
oprema za kupatilo

Nadamo se da će vam ovi saveti pomoći i učiniti da na zdraviji i jeftiniji način održavate higijenu u vašem kupatilu. U narednim tekstovima ćemo se potruditi da vam predstavimo još saveta za održavanje higijene u vašem kupatilu korišćenjem prirodnih sredstava.

Scroll to Top